Hoppa till innehåll

dsreda – det självklara valet


Söker ni ett affärssystem med stora möjligheter att påverka funktionaliteten?

dsreda är ett anpassningsbart och moduluppbyggt affärssystem från Resolutor AB, som utvecklas i nära samarbete med våra kunder. Vårt affärssystem vänder sig till småföretagare inom de flesta branscher och har moduler för fakturering, löner, bokföring, leverantörsreskontra, försäljning och inköp.

Komplett har alltid varit ett ledord för oss.
Med dsreda får ni kontroll över hela flödet, från försäljning till inköp, leverans, fakturering, redovisning och bokföring.
Som en av några få aktörer på marknaden, har dsreda en anpassad modul för begravningsbyråer. Vår aktmodul, är ett stöd för begravningsentreprenörerna i det dagliga arbetet med att administrera och dokumentera alla de aktiviteter som ingår i ett begravningsuppdrag.

Anpassningsbart

dsreda är ett anpassningsbart affärssystem.
När vi designade dsreda, utgick vi ifrån att varje kund har sitt eget arbetssätt och därför har vi gjort det möjligt för användare att ändra på inmatnings fält, vilka dialoger som ska visas och mycket mer. dsreda är byggt för att kunna anpassas utifrån er verksamhet.
dsreda är ett kostnadseffektivt affärssystem. Licensmodellen som vi använder baserar sig på fasta månadskostnader per modul. Priset påverkas alltså inte av hur många uppdrag eller andra aktiviteter som görs i systemet.

Molntjänst

dsreda levereras som en molntjänst av Resolutor AB, men kan också installeras lokalt i kundens egen IT-miljö.
Vår driftlösning är den enklaste lösningen för kunder som inte önskar att underhålla egna servrar.
Fördelarna för dig som kund är många, däribland bekymmersfri backup, hög tillgänglighet och versionshantering. Resolutor AB har lång erfarenhet av att leverera internetbaserade affärssystemslösningar och våra kunder finns över hela landet.

Moduler

En modul som är perfekt för begravningsbyråer! Samla alla uppgifter och dokument kring ett uppdrag i en akt och få full kontroll. Enkel anpassning av inmatningar och blanketter för att passa just era behov.

I dsreda kan ni enkelt anpassa inmatningarna för akten, välj vad och hur inmatningen ska se ut. Välj ett system som passar er och ert arbetssätt så bra som möjligt.

  • Flera fakturor i akten. Med funktionen för samlingsfaktura är det enkelt att sedan skapa en faktura från flera underlag.
  • Håll reda på vad som skall göras i akten och vad som är utfört.
  • Se vilka dokument som finns i akten.
  • Enkel registrering av anmälningar utan att du behöver öppna akten.
  • Hantering av blanketter/mallar, skicka eller spara utskriften enkelt utan behov av speciella drivrutiner

Försäljning är består av två stycken moduler, order/fakturering och kundreskontran. Här hanteras allt kring försäljningen, från ordern till faktureringen. Sedan tar kundreskontra modulen vid med bland annat avstämning av kundfakturor.

 

Försäljning

System för enkel hantering av fakturor och order. Tillsammans med kundreskontran har du det du behöver för att fakturera dina kunder och hålla ordning på betalningarna. Utskrifterna av fakturor, bekräftelse, följesedel, krav mfl är anpassningsbara via mallar.

 

Reskontra

För kontroll och avstämningar finns diverse utskrifter t ex  obetalda fakturor enligt datum. Om en faktura passerat förfallodatumet finns möjlighet att skicka betalningspåminnelse och/eller kravbrev, utseendet på dessa anpassas enkelt till er profil. Om en faktura betalats efter förfallodatumet finns möjlighet att skapa en räntefaktura.

Inköp består även den av två moduler, en för hantering av inköpsordrar och en för leverantörsfakturor. Med inköp skapar programmet inköpsordrar utifrån de artiklar som saknas i lagret och gör inleveransen enkel och smidig. Dina leverantörsfakturor bevakas och systemet skapar ett betalningsförslag som du via en betalningsfil kan skicka till banken.

Inköpsmodulen består av två delar, i den ena hanterar man inköpsordrar och i den andra leverantörsfakturor.

I leverantörsregistret anges bl a vilket betalningssätt som skall användas för leverantörens fakturor och antal betalningsdagar.

Betalningsförslag

Vilka fakturor som skall betalas bestäms sedan i ett betalningsförslag. Systemet föreslår sedan vilka obetalda fakturor som bör ingå, men detta kan ändras utifrån om så önskas.

 

Betalningskontering

Betalningar registreras automatiskt på förfallodagen när en överföringsfil skapas till Bankgirot eller Postgirot. För övriga betalningar registreras dessa snabbt in via ett formulär.

 

Rapporter

För kontroll och avstämningar finns diverse utskrifter som t ex obetalda fakturor enligt datum.

Vårt lätthanterliga och moderna system fixar bokföringen snabbt och enkelt. Smarta funktioner ger dig koll på pengarna och mer tid för verksamheten. Systemet innehåller de rapporter du behöver från balans och resultat till moms och kontoutdrag. Samtliga rapporter är enkla att få ut.

 

Kontoplan

Hjärtat i alla bokföringssystem är kontoplanen. I dsreda Bokföring registrerar man lättvindigt sina egna konton vid installationen och den anpassas enkelt efter din egen verksamhet och dina behov. Lägg till automatgenereringar för enklare registrering och periodisera budgeten per månad för exaktare resultatrapporter.

 

Objekt

Med objekt kan ni skilja på intäkter och kostnader för olika kostnadsställen, projekt eller uppdrag.

 

SIE-fil

För att dela bokföringsdata med andra system stöder vi import och export via SIE-filer.

I systemet finns en kassamodul för att hantera försäljning till kontantkunder. dsreda följer Skatteverkets krav på certifierad kassa.

 

Fakturaförsäljning

Utöver kontantförsäljning finns det möjlighet att skapa en faktura om kunden så önskar, alla artiklar som kunden inhandlat flyttas över till en order för vidare åtgärder.

Anpassningsbart

Om man önskar kan man skriva ut garantibevis eller produktblad automatisk vid försäljningen. Utskrifterna för tex kvitto, följesedel och garantibevis kan anpassas till ert behov.

 

Tillverkardeklarerat

Systemet är tillverkardeklarerat och om du köper till en kontrollenhet från CleanCash så har du en certifierad kassa.

Med dsreda löner hanterar ni utbetalningar till era anställda. Programmet kan anpassas med lönearter, konstanter och formler för att enkelt lösa era behov.

 

Lönearter

Hjärtat i alla lönesystem är löneartsregistret. I dsreda Lön kan man också bygga formler med villkorssatser vilket gör lönearterna mer ‘intelligenta’. Lättvindigt lägger man upp egna lönearter och slipper välja mellan många olika för olika avtal.

 

Löner

Utbetalning av löner sker lättvindigt med Bankgirolista och fil. Bokföringsunderlag och lönespecifikations utskrifter är en av många utskrifter som finns med som standard i programmet. Export av konteringar via standardfil av typen SIE4i.

 

Semester

Antal betalda och obetalda semesterdagar som en anställd har kvar att ta ut hanteras även av vårt lönesystem. Utbetalning av semesterlön är också smidig. Utskrift för kvarvarande semester och ev. komptider finns för att lättvindigt kunna beräkna upplupna semesterlöner.

 

CSR hantering

Med hjälp av dessa rutiner kan arbetsgivare få de uppgifter som krävs för att göra skatteavdrag utan att arbetstagaren behöver visa upp sin skattsedel.

 

Skattedeklaration

dsreda Lön tar fram en korrekt skattedeklaration som efterliknar blanketten från Skatteverket. Redovisning görs med fördel via Skatteverkets webbplats. Du kan även skapa en fil som du enkelt läser in på skatteverkets e-tjänst.

 

Kontrolluppgifter

Från dsreda Lön skriver du ut en blankett till den anställde och skapar en fil för redovisning till Skatteverket. Redovisning görs med fördel via Skatteverkets webbplats.

 

Fora

Systemet skapar en fil eller redovisning som du kan skicka till Fora.

Prislista

Modul / funktionMånadsavgift
Akter
uppdrag och dokumenthantering
500 kr
Försäljning
ordrar, prisuppgifter, fakturor
120 kr
Kundreskontra
betalningsbevakning, påminnelser, journaler
120 kr
Avtalsdebitering
hyror, avtal, prenumerationer
130 kr
Leverantörsreskontra
betalningsbevakning, bankfiler, journaler
170 kr
Inköp
beställningar, larmlistor, inleveranser
150 kr
Löner
anställda, utbetalningar, redovisningsfiler
200 kr
Tider
närvaro, uppdrag, förbrukning
130 kr
Bokföring
verifikat, momsredovisning, rapporter
190 kr
Anslutning PengVin Affärssystem
import av verifikat
120 kr
Leverantörsavräkning250 kr
dsreda fjärrapplikation
vi tar hand om drift, backup, övervakning, uppdateringar och investeringar
(pris per användare)
170 kr