Hoppa till innehåll

Server I Molnet – Virtuell Privat Server

Varför Du inte skall sköta driften själv

Utvecklingstakten inom IT-området är extremt hög och skapar hela tiden nya förutsättningar och möjligheter. För att hänga med i detta rasande tempo ställs det höga krav på både kompetens, resurser och kapital. Kontinuerliga investeringar i hårdvara, nya programvaror, tidskrävande och kostsamma uppgraderingar, behov av service och support hör numera till vardagen. Många små och medelstora företag har inte råd med dessa investeringar vilket resulterar i ålderstigna lösningar som kan påverka både produktivitet och lönsamhet på ett negativt sätt.

Server i molnet – Virtuell privat server är en molntjänst som vi på Resolutor erbjuder. Virtuell privat server, eller VPS som det också kallas, innebär att ni som kund hyr hårdvara utav oss i våran driftmiljö där vi sköter drift, övervakning och backup.

Fördelen med VPS är att ni kan, när ni vill, uppgradera eller nedgradera den hyrda hårdvaran. Vill ni tillexempel ha mer RAM-minne eller mindre hårddiskutrymme så fixar vi det snabbt och enkelt.

Resolutor Systemdrift – ett alternativ till den traditionella datadriften.
Resolutor erbjuder drift av Ditt Affärssystem. Det innebär att systemet kommer att köras i Resolutor datacenter och kunden har tillgång till det via Internet.
Systemdrift innebär att vi tillhandahåller applikation, databas och drift som en tjänst över Internet. Kommunikation sker via säker anslutning s k VPN (Virtual Private Network). Genom att använda dagens extremt prisvärda internetuppkopplingar får du tillgång till billigt bredband.

Konkreta fördelar när Resolutor sköter driften.
En centralt belägen drift medför att man slipper att tänka på driftsrutiner, backuphantering, programlicenser och trasslet med olika drivrutiner etc. Vårt datacenter kan dessutom erbjuda en mycket professionell drift med hög säkerhet. Konceptet innebär också:

  • Sänkta kostnader
  • Minimala initial investeringar
  • Större överblick över kostnader. Lätt att budgetera.
  • Minskat behov av egen personal för drift och underhåll
  • Minskade kostnader för uppgraderingar och konsulting
  • Mindre problem med icke fungerande lokala PC
  • Möjlighet till distansarbete
  • Enklare för företag med geografiskt spridda enheter.

Vi erbjuder allt ifrån drift av hela IT-miljöer till enstaka serverfunktioner. Vi är flexibla och har flera alternativa leveransmodeller vilket ger dig som kund valfrihet. Är du intresserad av att titta på vilka möjligheter en driftlösning skulle kunna innebära för dig? Kontakta oss så tar vi en förutsättningslös diskussion.

Vid frågor eller kostnadsförslag – Kontakta Oss